Appointment-System of the German Foreign Office — Tirana

Please choose an area

Viza për Gjermaninë

Mirëseerdhët në Sistemin e caktimit të datës së aplikimit  në Ambasadën Gjermane në Tiranë!

Për të aplikuar për një vizë hyrjeje në Gjermani dhe shtetet Schengen ju nevojitet një datë dhe orë paraqitjeje.

Përmes „Sistemit të caktimit të datës së aplikimit“ Ambasada është në gjendje të garantojë në mënyrë tërësore qarkullimin e publikut me rendin dhe sistemin e duhur.  Kësisoj ju do të keni mundësinë për të rezervuar një datë/orar paraqitjeje të përshtatshëm për  ju pa qenë nevoja të prisni më pas në radhë të gjata në Ambasadë.
Përpara rezervimit të datës/orës së paraqitjes do t’Ju luteshim që fillimisht të lexoni me kujdes informacionet rreth procedurave të aplikimit për vizë. Këto informacione mund t’i gjeni në faqen e internetit të Ambasadës Gjermane në Tiranë www.tirana.diplo.de

Aplikimet e mangëta nuk mund të pranohen: dokumentacioni do të kthehet mbrapsht pa detyrime financiare dhe pas kësaj duhet rezervuar një datë/orë tjetër paraqitjeje.

Jeni të lutur të rezervoni takimin vetëm në kategorinë tuaj përkatëse, pasi në të kundërt do të duhet t’Ju kthejnë mbrapsht.
Prenotimi resp. rezervimi Juaj aktivizohet duke dhënë numrin e pashaportës së udhëtimit (jo numrin personal).

Rezervoni vetëm një takim (jo disa) për ju personalisht dhe  vetëm nëse konsideroni se do të paraqiteni realisht. Çdo aplikues  duhet të ketë një datë/orë paraqitjeje të mëvetshme.
Nëse e keni të pamundur të paraqiteni në datën/orën e caktuar, jeni të lutur ta anulloni takimin përmes linkut të bllokimit në konfirmimin e rezervimit. Kështu na ndihmoni për një planifikim më të mirë të takimeve, në mënyrë që të mund të caktojmë data/orare paraqitjeje sa më të afërta për të gjithë klientët tanë.

Nëse e keni të pamundur të paraqiteni në datën/orën e caktuar, jeni të lutur ta anulloni takimin përmes linkut të bllokimit në konfirmimin e rezervimit.
Kështu na ndihmoni për një planifikim më të mirë të takimeve, në mënyrë që të mund të caktojmë data/orare paraqitjeje sa më të afërta për të gjithë klientët tanë.

Nëse e keni të pamundur të paraqiteni në datën/orën e caktuar, jeni të lutur ta anulloni takimin përmes linkut të bllokimit në konfirmimin e rezervimit për tua vënë në dispozicion aplikuesve të tjerë.
Nëse një aplikues nuk paraqitet në datën dhe orën e rezervuar pa e bllokuar takimin, ai nuk do të ketë akses në sistem për një periudhë dymujore. Brenda kësaj periudhe nuk do të jetë i mundur rezervimi i një takimi tjetër.


Në varësi të numrit të kërkesave, që në sezone të caktuara mund të jetë i lartë, mund të ndodhë që takimet të jenë rezervuar plotësisht apo duhet të rezervohen shumë kohë përpara.
Nisur nga përvoja kjo ndodh kryesisht në periudhën maj deri shtator. Që të mund të ndërmerrni udhëtimin tuaj në kohën e duhur, do të rekomandonim të aplikonit  për vizë në momentin më të parë të mundshëm: dorëzimi i aplikimeve mund të bëhet deri tre muaj para fillimit të udhëtimit.

Rezervimin e takimit mund ta realizoni personalisht në mënyrë të thjeshtë e të shpejtë këtu. Ajo që ju nevojitet është vetëm akses interneti, p.sh. në shtëpinë tuaj, në vendin e punës, te një mik apo edhe te një person që gëzon mirëbesimin tuaj, ose qoftë edhe në një Internet Café. Caktimi i takimit është gratis. Por nëse dëshironi këtë mund ta kryejë edhe një person i besuar prej jush (p.sh. personi që ju pret apo partneri i biznesit tuaj në Gjermani etj.). Gjithsesi pranë Ambasadës Gjermane në Tiranë  duhet të paraqiteni  domosdoshmërisht personalisht në datën/orën e rezervuar.

Adresa e Ambasadës Gjermane në Tiranë është:
Rruga Skenderbej 8
1001 Tirana

Klikoni ju lutem mbi „më tej“ për të kryer rezervimin e takimit tuaj për të dorëzuar aplikimin tuaj për vizë.

Continue